tisdag 25 november 2008

tentavecka

Så var det tentaskrivande, igen. Denna gången har jag börjat i omvänd ordning med referensförteckningen. Hade hellre varit ute och halkat i snön. Druckit glögg, ätit pepparkakor. Men man blir ju effektivare med allt ANNAT än tentan under tentaperioder så det ska nog också hinnas med.

J drar snart till Barcelona. Lite fuskigt.
Jag fortsätter drömma om weekendresor i Europa. Till våren, anyone?!

torsdag 20 november 2008

lyckorus

Jag kände mig som ett barn igen.
Den där frihets- och lyckokänslan man får när den första snön faller fick jag ikväll. Att det haglade mjukt spelar ingen roll. Vissa känslor är bara så förtrollande och alldeles, alldeles underbara!

Please let it snow soon:)

novembergodis

Är inte korridorslivet underbart när man kommer hem och några har bakat tårta!
Det finns alltid en ljusglimt i novemberregnet. I jakt på kurslitteratur möter man oväntat vänner, gammal favoritmusik håller fortfarande och kunniga och inspirerande föreläsare piggar upp.

Nu är det dags att återgå till religion och mänskliga rättigheter. Snart är det helg!

tisdag 18 november 2008

ALERTA!

Äntligen har jag den i min hand. Boken!
Den nyaste (?) boken om Ecuador, Alerta! Reportage från ett Ecuador i förändring, som mina praktikanter som inte längre är under mitt ansvar fick den briljanta idéen att skriva.
Så jag kan numera titulera mig författare! Vissa drömmar vågar man liksom inte tro ska gå i uppfyllelse.

Inte nog med detta fick jag besöka världens mysigaste kollektiv i Malmö, fika och komma bort från regnet ett tag. I Lund har de satt upp julbelysningen till min stora glädje, adventsfikor och julfester planeras. Tentaskrivandet nästa vecka är väl det enda jag inte riktigt känner för. Om ni vill störa mig i tentaskrivandet och se boken tveka inte!

onsdag 5 november 2008

Oh Obama!

För fyra år sedan satt jag på en valvaka i Spanien. Ölen var god likaså sällskapet, hur valet i sig gick behöver vi inte gå in närmre på. Men nu, nu har det verkligen vänt. The wind of change! Obama gick hela vägen. Oh my god!

Att jag kommer lättare kommer ihåg vad jag gjorde under ett presidentval i USA än vad jag gjorde under ett riksdagsval i Sverige är lite skrämmande. Det säger inte lite om USA:s inflytande.
(Det kan även bero på att jag bodde utomlands under dessa tillfällen. )

Jag hoppas även att söta F som är på plats därborta i det stora landet kommer blogga om hur det är!