tisdag 16 december 2008

jordskalv var det visst

I Ecuador när det var jordskalv, befann jag mig aldrig i närheten. I Lund märkte jag det knappt till skillnad från mina korridorare och kursare.
Sist ringde Sveriges Radio och väckte mig, idag ringde ingen..

söndag 14 december 2008

Stanna upp tillvaron!

Jag tror att jag har tagit igen alla missade luciatåg de senaste åren:)
Lussandet i korridoren var kanske inte helt enligt traditionerna, men det var det ju inte på SVT heller å andra sidan.

Som vanligt vill jag så mycket mer än vad som är möjligt. Tiden rusar iväg, jag vill att den ska stanna upp ett tag, så där två veckor. Som en i korridoren sa när man var liten kändes de sista tio dagarna till julafton som de längsta, går det att varva ner i den stressade tillvaron och få tillbaka den känslan?

I samband med luciahelgen har nu de tre programledarna för Musikhjälpen stängt in sig i en glasbur på Gustav Adolfs torg i Malmö. Idéen med programmet är bra, men att programledarna ska leva på flytande föda förhåller jag mig så där till. Det leder ju till en massa publicitet och uppmärksamhet kring frågan, men vill egentligen någon som svälter att andra ska göra det?

torsdag 11 december 2008

Champagnedrickande i Köpenhamn!

Jag var i Köpenhamn idag. Konstigare besök har jag aldrig varit med om!
Det var julmys, besök av nya statsdelar (Österport rekommenderas), god mat, Illums ja allt det vanliga. Dock började dagen med att mamma höll på att bli överkörd, ena gubben visade grönt vis övergångsstället och den andra rött. Mamma såg bara den som visade grönt, lastbilen bara den röda..det kunde ha gått illa men vi sprang!

Efter allt shoppande hamnade vi på en italiensk restaurang, vi var tidigt ute. Kyparen som jag antog var italienare pratade något mellan svenska och engelska. Lite senare när vi börjar få sällskap på restaurangen av andra besökare, råkar mamma höra att kyparen är från Ecuador. Vilket så klart leder till att jag börjar prata med honom. Då vi har bott i samma stad är vi nästan polare och hux flux frågar han om vi vill ha champagne. Jag säger nej, notan. Mamma röstar mer på champagne, som tur är:) Efter lite mer pratande om Quito, Ecuador och annat hämtar han Panettone. För er som inte känner till Pannettone är det en italiensk fruktkaka, som bara är torr och smaklös i min mening men men med god champagnen i magen överlever man det mesta!

Förresten var det någon mer som fick provsmak av den nya "nyttiga" coca-colan på stationen imorse?
Hallå, coca-cola ska ju vara sött och sliskigt, inte innehålla c-vitamin..

lördag 6 december 2008

tränaren som var försenad

Dags att prata om träning!
Nej, jag är inget freak (än). I fredags var det dags för danspass med Glenn, som jag misstänker är samma person som även han hör hemma i Höör. Vi kom in i salen, C och jag, några minuter innan passet skulle börja. Det verkade vara ett poppis pass med många människor, men INGEN Glenn. Alla stod kvar, de som gått på passet innan övade på stegen och de fanns en allmän outtalad undran om: vad kan ha hänt? Var är han?
Fem minuter efter utsatt tid kommer Glenn inspringande, får en rungande applåd och passet sätter igång.

Ett tips: fortsättningspass finns utav en anledning, gör inte som jag och tro att det är lätt!

torsdag 4 december 2008

gummistövlar is the shit

Så är det bara!
Häromdagen gick jag till träningen i ösregn. Tack vare mina grymma gummistövlar kunde jag trampa i ALLA vattenpölar:)
Innan dissade jag kläder efter väder principen totalt, men efter att ha hört och sett människor trippa fram på tå i regnet för att inte förstöra sina skor inser jag att jag har tillräckligt med mod för att ha på mig stövlar.