torsdag 6 mars 2008

Dialog, por favor!

Idag var det marsch i Quito, liksom i hela världen, dels till stöd för offrena i bombattentatet i lördags morse. Men även mot Colombias utförande av attacken. Tydligen blev Jimena, min housemate, intervjuvad i TV. Hur många som deltog har jag ingen aning om, eftersom jag inte själv kunde delta. Men Natalia var väldigt nöjd!

Tittar man i svenska medier skriver DN om krig. Handlar det inte om karnevalen i Sydamerika handlar det om krig. I ecuatorianska medier har "krisen vid gränsen" mittuppslaget med Ecuador versus Colombia, Correa-Uribe. Men klart man undrar var dialogen ska ta vägen om inte bara Ecuador utan även Venezuela kastar ut den colombianske diplomaten. OEA, den amerikanka organisationen (dåligt översatt), medlar i Washington utan att komma överrens om något. Correa är på väg till Demokratiska Republiken för att ha möte med Chiles presidenta Bachelet, Bolivias Morales, Chavez samt Uribe. Correa vill inte ens prata med personen i fråga, som anklagar honom för att låna ut mark och samarbeta med terrorister. Dock handlar inte mötet om FARC utan om "Energi, naturkatastrofer och utveckling".

Nä Lula och den kloka mannen på TV imorse har rätt. Paz es lo que queremos, vi vill ha fred. Nu får det vara slut på indragen diplomati. DIALOG, por favor!

Inga kommentarer: